Wat is Kohl?

Kohl is de Arabische benaming voor “zwart” en doorgaans gebruikt om een eyeliner aan te geven. Kohl wordt gebruikt als eyeliner voor de wimpers en oogleden. Kohl wordt vooral gebruikt in Oriëntaalse landen als Marokko, Turkije, Saudi-Arabië, Iran, Afghanistan, Pakistan en India.

Kohl, Kajal, Al-Kahal, Kehal, Kuhul, Tiro, Tozali, Kwalli, Sormah, Surma, Ithmid, Al-Athmad?!

De algemene benaming voor eyeliner in de Arabische wereld is “Kohl”. Omdat niet alleen Arabieren, maar veel meer verschillende groepen Kohl gebruiken zijn er ook diverse benamingen voor Kohl.

In Pakistan en andere Zuid-Aziatische landen wordt het woordje Surma (Punjabi en Perzisch woord) gebruikt om eyeliner aan te duiden. In Azië wordt Kohl vaak gebruikt tijdens speciale aangelegenheden of bij pasgeborenen. ‘Kajal’ is het woord voor Kohl in India. De Indiase Kohl bevat andere ingrediënten dan de Kohl uit andere regio’s. Zo wordt er onder meer sandalwood en ghee gebruikt.

In andere Arabische en Afrikaanse landen wordt Kohl en Kuhul het vaakst gebruikt. Al-Athmad is een Kohlsoort welke zich onderscheidt van de overige Kohlsoorten door de oorsprong van de Kohl aan te duiden. Er bestaan namelijk heel veel Kohl-varianten.

Reviews en beoordeling Kohl Ithmid

NADIA

"Prachtige Kohl Ithmid! zeer mooi en mijn ogen doen geen pijn meer sinds de tweede dag. Ik raad het iedereen aan, het geeft je een speciale gloed rond je ogen en werkt kalmerend..."

Nicky

"Ik was heel verheugd hoe snel de bestelling in de bus lag en omdat mijn gegevens niet duidelijk waren werd ik telefonisch benaderd, alle lof daarvoor! Mooi product!"

Trudy

"Sinds ik de Kohl Ithmid gebruik heb ik geen last meer van ontstoken ogen! Na jarenlang modderen met druppels, zalfjes en antibioticum. Een echte aanrader!!!"

KOHL MET KORTING

Wil je natuurlijke Kohl Ithmid in huis halen? Bestel de Kohl dan via onderstaande link bij Hijama.nl met onze speciale kortingsbon. Met deze bon betaal je alleen via KohlIthmid.nl GEEN verzendkosten naar Nederland.

Gebruik bij het afrekenen de kortingscode eyeliner.

error: BESCHERMD TEGEN KOPIËREN - Alle KohlIthmid.nl-content is auteursrechtelijk beschermd. Wij treden actief juridisch op tegen iedere vorm van auteursrechtenschending.