Kohl Ithmid in de Hadith, Sunnah en Islam.

Isfahani Ithmid kohl is considered to be the best quality type of ithmid.

 

This has been known for generations and al-Hafid ibn Hajar stated :

 

… and the best of it is brought from Isfahan (a province in the center of nowadays Iran)

 

The isfahani and the red hijazi ithmid kohl are very similar in both appearance (looks identical to the untrained eye) and texture. They also have similar weight with both weighing less lighter than the black hijazi ithmid. However, the isfahani type is little bit lighter and is considered to be more pure and even less burning on the eyes (colder).

The isfahani might be the best choice for you if you have very sensitive eyes or if you just want to obtain ithmid kohl’s benefits with the least amount of burning sensation.

Because it does not darken the eyes and the surrounding area, it is suitable for men who are worried about appearing to have applied an eyeliner. They can just apply it at night and most will be absorbed into the eyes while sleeping. By morning, whatever traces left behind will be gone with the usual face wash.

Although the red hijazi ithmid is thought to be purer and colder on the eyes on application, the black hijazi ithmid is more popular amongst the customers.

 

You will be able to get all the benefits of ithmid kohl mentioned in the sunnah by buying this black hijazi ithmid. With limited use, you will notice with Allah’s will eyelash growth as well as vision enhancement.

 

One advantage that the black hijazi ithmid has over its red cousin is that it doubles up as a powerful natural eyeliner which lasts long after initial application. This makes it ideal for women wanting to practice the sunnah of applying ithmid kohl and also obtain beauty benefits.

 

Besides the medicinal benefits and following the sunnah, men can also use this to give colour to their eyelashes and eye brows Those who are not comfortable with wearing kohl in public ( although in Islamic and Muslim tradition there is no shame in this ) can still do this by applying it at night before going to sleep, as the prophet (صلى الله عليه وسلم) used to do.

Het is overgeleverd van Mu’bad ibn Hawdhat (r.a.) dat de profeet  zei: “Al-Ithmid verbetert het zicht en versterkt de groei van het haar (wimpers)”. (Saheeh Al-Jaami’ nr 2761) 

De profeet  zei, ” Kohl verbetert oogaandoeningen en laat de wimpers groeien.” [Ibn Maajah 3495].

Ibn al-Qayyim رحمه الله zei: “Kohl beschermd de gezondheid van de ogen, geeft kracht en betere zicht en reinigt het oog van slechte stoffen. Als aanvulling op dat wordt kohl voor het slapen als sier voor de ogen gebruikt. Ithmid is doeltreffender dan andere soorten kohl.” (Zaad al-Ma’aad, 4/281

 

 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Kohl_(cosmetics)#Kohl_and_Islam

https://islamqa.com/en/answers/44696/pure-kohl-is-beneficial-to-the-eyes-and-is-not-harmful

 

 

 

Al-Ithmid is een soort Kohl(om je ogen te tinten) en komt uit Asfahan(Iran), Al-Hijaaz(Saudi-Arabie) en Marokko, het is de beste kohl die er bestaat en is afkomstig van een steen die een zwart tot rode kleur heeft.
Het is veelvuldig genoemd in de Soennah en aanbevolen door de Profeet( vrede zij met hem) die het zelf dagelijks gebruikte voordat hij ging slapen, Al-Ithmid wordt dan ook voor het slapen aangebracht bij de ogen, het reinigt de ogen en verbetert het zicht en voorkomt met de wil van ALLAH verschillende oog aandoeningen, het verwijdert vuil in het oog en versterkt de groei van de wimpers.


Hieronder volgen een aantal overleveringen en commentaar van de geleerden over Al-Ithmid.
Murtadha Al-Zabidi(moge ALLAH hem genadig zijn) zei:
Al-Ithmid is de steen van Kohl, en het is zwart tot rood van kleur, en zijn mineraal komt uit Asfahan(Iran) en is het beste en uit Marokko en die is het hardste.
(Taaz Al-‘urus 4/468)
Het is overgeleverd van Mu’bad ibn Hawdhat (moge ALLAH tevreden met hem zijn) dat hij zei: De Boodschapper van ALLAH (vrede zij met hem) zei:
“Al-Ithmid verbetert het zicht en versterkt de groei van het haar (wimpers)”.
(Saheeh Al-Jaami’ nr 2761)
Ibn Abbas ( moge ALLAH tevreden met hem zijn) zei: De Boodschapper van ALLAH zei:
“Het beste waarmee jullie je ogen tinten is Al-Ithmid, het verbetert het zich en het versterkt de groei van het haar (wimpers).”
(Saheeh Al-Jaami’ nr 3305)
Ibn Abbas (moge ALLAH tevreden met hem zijn) die zei: De Boodschapper van ALLAH (vrede zij met hem) zei:
“ Gebruik Ithmid, want het verbetert het zicht en het versterkt de groei van het haar (wimpers)”.
(Saheeh Al-Jaami’ nr 4056)
Op gezag van Ibn ‘Umar en Jaabir( moge ALLAH tevreden zijn met hen) die zeiden: De Boodschapper van ALLAH(vrede zij met hem) zei:
“Gebruik Al-Ithmid voor het slapen, want het verbetert het zicht en het versterkt de groei van het haar(wimpers)”.
(Saheeh Al-Jaami’ nr 4054)
Op gezag van Ali( moge ALLAH tevreden met hem zijn) die zei: De Boodschapper van ALLAH(vrede zij met hem) zei:
“Gebruik Al-Ithmid want het versterkt de groei het groei van het haar(wimpers) en het verwijdert Al-Qadha en het reinigt het oog”
(Saheeh Al-Jaami; nr 4055)
Al-Manaawi zegt over bovenstaande hadith:
“Gebruik Ithmid want het versterkt de groei van het haar(wimpers) en het verwijdert Al-Qadha”, de meervoud is Qadhaat en het is datgene wat het oog binnendringt van hooisnippers of aarde, “het reinigt het oog”, van naar beneden glijdend vuil van het hoofd.
(Faid Al-Qadeer 4/337)
Op gezag van Ibn Abbas(moge ALLAH tevreden met hem zijn) die zei: De Boodschapper van ALLAH (vrede zij met hem) zei:
Draag van jullie kleding het witte, want het behoort tot jullie beste kledij, en bekleed jullie doden erin(in witte kleden) en het beste waarmee jullie je ogen tinten is Al-Ithmid, het verbetert het zicht en het versterkt de groei van het haar(wimpers)
Saheeh Al-Jaami’ nr 1236)
Ibn Qayyim(moge ALLAH hem genadig zijn) zegt over de voordelen van Al-Ithmid):
Het onderhoudt de gezondheid van het oog, en het versterkt het zicht en haar zuiverheid, het verhelpt tegen irriterende substanties in het oog en het verwijdert ze en bij bepaalde soorten ervan is het ook een versiering(voor het oog), en het bevat bij het gebruik voordat men slaapt nog meer voordeel want het bezit alle eigenschappen van een Kohl(oog tinter) en het verzacht de pijn van bewegingen(van het oog) die het schade aanbrengen en heeft een natuurlijke werking(voor het oog) en dit alles is exclusief voor Al-Ithmid.
(Zaad Al-Ma’aad 4/257)
De Kohl is ook goed voor mensen die bezeten zijn en waarbij de djinn door hen ogen wil kijken en bij sihr tagjeel(het zien van dingen die er niet zijn), omdat alles wat genoemd is in de Koran en de Soennah een ergenis is voor de shayateen.
Een waarschuwing:
Al-Ithmid is naast dat het een medicijn voor het oog is, ook een make-up voor het oog, je kan ermee je ogen versieren, het is daarom niet toegestaan dat een vrouw Al-Ithmid opdoet waar niet-mahram mannen haar kunnen zien. Het is toegestaan voor een man Al-Ithmid te gebruiken met als doel voor medische doeleinden, de vrouw mag beide doeleinden gebruiken, namelijk voor medische toepassingen en voor het versieren van de ogen enkel bij haar mahaarim, de man mag het enkel voor medische doeleinden gebruiken.

Reviews en beoordeling Kohl Ithmid

NADIA

"Prachtige Kohl Ithmid! zeer mooi en mijn ogen doen geen pijn meer sinds de tweede dag. Ik raad het iedereen aan, het geeft je een speciale gloed rond je ogen en werkt kalmerend..."

Nicky

"Ik was heel verheugd hoe snel de bestelling in de bus lag en omdat mijn gegevens niet duidelijk waren werd ik telefonisch benaderd, alle lof daarvoor! Mooi product!"

Trudy

"Sinds ik de Kohl Ithmid gebruik heb ik geen last meer van ontstoken ogen! Na jarenlang modderen met druppels, zalfjes en antibioticum. Een echte aanrader!!!"

KOHL MET KORTING

Wil je natuurlijke Kohl Ithmid in huis halen? Bestel de Kohl dan via onderstaande link bij Hijama.nl met onze speciale kortingsbon. Met deze bon betaal je alleen via KohlIthmid.nl GEEN verzendkosten naar Nederland.

Gebruik bij het afrekenen de kortingscode eyeliner.

error: BESCHERMD TEGEN KOPIËREN - Alle KohlIthmid.nl-content is auteursrechtelijk beschermd. Wij treden actief juridisch op tegen iedere vorm van auteursrechtenschending.