Ik hoorde dat Kohl gevaarlijk en giftig is. Klopt dat?

Zoals je op onze website kunt lezen bestaan er veel verschillende varianten van Kohl. Terwijl de traditionele kohl, waar dan ook ter wereld, werd beschouwd als onschuldige natuurlijke cosmetica, kleefden er afhankelijk van de regio serieuze gezondheidsrisico’s aan(!)

In landen als Pakistan, India en Marokko worden wel eens (tot vaak/altijd) giftige grondstoffen en ingrediënten gebruikt. Vaak zijn dit lood-dragende stoffen of reststoffen die men goedkoop “omtovert” tot kohl. Het aanbrengen van deze giftige kohl kan leiden tot loodvergiftiging of andere ziekten.

In Saudi-Arabië worden daarom diverse “kohl” producten geweerd en worden buitenlandse onnatuurlijke Kohl producten vernietigd. Ook hier bevatten de producten vaak 100% lood. Ook in Nederland, België en andere Europese landen zien wij dat de verkoop van deze zeer giftige “Kohl Eyeliners”, soms aangevuld met “gezonde” “Zam Zam” water, gewoon doorgaat. Hier ageren wij streng op tegen omdat er serieuze gezondheidsrisico’s aan kleven bij (regelmatig) gebruik!

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat meerdere bereidingen van kohl een hoge concentratie verontreiniging bevatten, voornamelijk lood. Het nadeel hiervan is zoals gezegd dat de gezondheidsrisico’s erg hoog zijn en men een loodvergiftiging kan oplopen. Bloedarmoede, groeivertragingen, toevallen en in enkele gevallen de dood tot gevolg. In Saudi-Arabië en Pakistan zijn hierdoor meerdere mensen gediagnosticeerd met bloedarmoede.

In België en Nederland wordt dan ook gewaarschuwd tegen het importeren van Kohl uit het buitenland. In de Verenigde Staten geldt er zelfs een verbod op het gebruik en verkopen van dergelijke (goedkope) Kohl-producten.

Wij zullen foto’s van giftige, lood-bevattende eyeliners op onze website plaatsen. Deze bevatten voor een groot deel galeniet, stibniet en roet.

https://www.theguardian.com/australia-news/2018/jul/24/eyeliner-linked-to-lead-poisoning-in-three-sydney-children

https://en.wikipedia.org/wiki/Kohl_(cosmetics)#Health_concerns GEOED STUK OVE RPAKISTAN

https://web.archive.org/web/20071117091238/http://www.e-gezondheid.be/nl/tijdschrift_gezondheid/preventie/Neem_geen_loodhoudende_souvenirs_mee-11423-410-art.htm Waarschuwing belgie

https://www.fda.gov/cosmetics/cosmetic-products/kohl-kajal-al-kahal-surma-tiro-tozali-or-kwalli-any-name-beware-lead-poisoning

https://www.fda.gov/cosmetics/cosmetic-products/eye-cosmetic-safety

https://www.fda.gov/cosmetics/potential-contaminants-cosmetics/lead-cosmetics

Khol is verboden in Amerika? https://en.wikipedia.org/wiki/Kohl_(cosmetics)#Legal_status

 

Reviews en beoordeling Kohl Ithmid

NADIA

"Prachtige Kohl Ithmid! zeer mooi en mijn ogen doen geen pijn meer sinds de tweede dag. Ik raad het iedereen aan, het geeft je een speciale gloed rond je ogen en werkt kalmerend..."

Nicky

"Ik was heel verheugd hoe snel de bestelling in de bus lag en omdat mijn gegevens niet duidelijk waren werd ik telefonisch benaderd, alle lof daarvoor! Mooi product!"

Trudy

"Sinds ik de Kohl Ithmid gebruik heb ik geen last meer van ontstoken ogen! Na jarenlang modderen met druppels, zalfjes en antibioticum. Een echte aanrader!!!"

KOHL MET KORTING

Wil je natuurlijke Kohl Ithmid in huis halen? Bestel de Kohl dan via onderstaande link bij Hijama.nl met onze speciale kortingsbon. Met deze bon betaal je alleen via KohlIthmid.nl GEEN verzendkosten naar Nederland.

Gebruik bij het afrekenen de kortingscode eyeliner.

error: BESCHERMD TEGEN KOPIËREN - Alle KohlIthmid.nl-content is auteursrechtelijk beschermd. Wij treden actief juridisch op tegen iedere vorm van auteursrechtenschending.