Geschiedenis van Eyeliners en Kohl

Sinds de oudheid staat de mens erom bekend zichzelf op te maken. Woestijnvolkeren (vooral in Yemen en Arabië) gebruikten Kohl duizenden jaren geleden al om hun zicht en ogen te beschermen tegen de felle zon. Andere volkeren gebruikten Kohl vaak tegen oogkwalen.

Moeders gebruikten eyeliners voor hun pasgeboren baby’s voor de sier, om het zicht te versterken of omdat ze door bijgeloof dachten het ‘boze oog’ ermee af te wenden.

Het Oude Egypte en haar volk gebruikten Kohl op een andere manier dan Arabieren destijds. Terwijl Arabieren zich focusten op bescherming en genezing door kohl aan te brengen op hun waterlijn, gebruikten de Egyptenaren het voornamelijk om er beter uit te zien.

Cleopatra staat erom bekend goudkleurige/blauwe kohl te gebruiken op haar bovenste oogleden, en groen poeder te gebruiken voor haar onderste oogleden. Diepzwarte kohl? Daarmee verwende ze haar wimpers om deze langer te maken, de wenkbrauwen donkerder te maken en om haar ogen te accentueren. De Egyptische Kohl bestond echter uit andere (soms giftige) bestandsdelen zoals roet. Deze stoffen zorgden voor veel irritatie. De Arabische Kohl bestaat uit een natuurelement, namelijk antimonium.

In de Hoorn van Afrika dateert het gebruik van Kohl uit de tijd van Punt. Somalische Djiboutiaanse, Ethiopische en Eritrese vrouwen hebben Kohl lange tijd gebruikt voor cosmetische doeleinde, en ook om de ogen te reinigen, de wimpers groter te maken en om de ogen te beschermen tegen zonnestralen.

In West-Afrika wordt Kohl veel gebruikt in de culturen van de Fulani, de Hause en de Tuareg. Ook de Wolof, manbdinka, Soninke, Dagomba, Kanura en andere voornamelijk moslim inwoners van de Sahel en Sahara-regio. Kohl wordt door deze volkeren bijna altijd gebruikt door zowel de man als de vrouw en komt voor bij alle leeftijden. Tijdens speciale gelegenheden zoals Eid ul Fitr, Eid ul Adha en tijdens de Jumua (vrijdagspreek) wordt veel Kohl gedragen.

Reviews en beoordeling Kohl Ithmid

NADIA

"Prachtige Kohl Ithmid! zeer mooi en mijn ogen doen geen pijn meer sinds de tweede dag. Ik raad het iedereen aan, het geeft je een speciale gloed rond je ogen en werkt kalmerend..."

Nicky

"Ik was heel verheugd hoe snel de bestelling in de bus lag en omdat mijn gegevens niet duidelijk waren werd ik telefonisch benaderd, alle lof daarvoor! Mooi product!"

Trudy

"Sinds ik de Kohl Ithmid gebruik heb ik geen last meer van ontstoken ogen! Na jarenlang modderen met druppels, zalfjes en antibioticum. Een echte aanrader!!!"

KOHL MET KORTING

Wil je natuurlijke Kohl Ithmid in huis halen? Bestel de Kohl dan via onderstaande link bij Hijama.nl met onze speciale kortingsbon. Met deze bon betaal je alleen via KohlIthmid.nl GEEN verzendkosten naar Nederland.

Gebruik bij het afrekenen de kortingscode eyeliner.

error: BESCHERMD TEGEN KOPIËREN - Alle KohlIthmid.nl-content is auteursrechtelijk beschermd. Wij treden actief juridisch op tegen iedere vorm van auteursrechtenschending.