Het woordje “kohl” wordt erg vaak gebruikt. Voor alle soorten oogmake-up, oogpotlood, kohl in crémevorm, et cetera. Er bestaan kohlvarianten die giftig zijn en bepaalde chemicaliën en lood bevatten, en er is kohl die juist erg gezond en 100% veilig is: de puur natuurlijke kohl ithmid. We bespreken in dit artikel vooral deze laatste vorm.

Kohl word gemaakt van natuursteen. De welbekende steensoort is te vinden in Marokko, Saudi-Arabië en Iran. Deze steen wordt gemalen tot fijn poeder. Het kohl poeder wordt vaak verkocht in kleine doorzichtige glazen flesjes. Ook wordt kohl in steenvorm verkocht, deze moet dan met een vijzel fijngestampt worden.

Wat kunnen we er allemaal mee?

De ithmid kohl heeft een donkergrijze kleur met zilveren puntjes erin. Het wordt als cosmetica gebruikt om de ogen mee op te maken. Naast het verfraaien van de ogen wordt kohl ook als natuurlijk medicijn voor de ogen gebruikt. Kohl werkt desinfecterend en versterkt het zicht van het oog. Als kohl als medicijn wordt toegediend kan dit het beste gedaan worden net voor het slapengaan, doordat de ogen gesloten zijn kan de kohl het beste zijn werk doen. Ithmid kohl wordt aangebracht door een speciaal glad houten stokje te deppen in het kohl poeder. Hierna plaats je het stokje op je onderste ooglid en sluit je je ogen. Nu trek je met het stokje een lijn, begin bij het binnenste gedeelte van je oog en werk naar het einde van je oog toe.

Cosmetische tips voor de ogen:

  1. Tip 1: Gebruik kohl als je make-up wilt gebruiken die puur natuurlijk is. 
  2. Tip 2: Gebruik ithmid kohl als je je ogen donkergrijs wilt opmaken.
  3. Tip 3: Gebruik kohl poeder als je last hebt van oogpotlood dat uitloopt. Het kohl poeder is waterproof en zal onder normale omstandigheden niet uitlopen.
  4. Tip 4: Gebruik kohl poeder als oogschaduw. Neem een oogschaduw kwastje en maak je op naar gelang de kleur die je wilt, gebruik voor een  lichte kleur weinig poeder en voor donkere oogschaduw wat meer poeder.
  5. Tip 5: Gebruik kohl als eyeliner. Meng een beetje kohl poeder met een druppel water. Vermeng dit goed door elkaar tot er een niet al te vloeibare emulsie ontstaat. Neem nu een kwastje een trek een lijn op de wimper rand van je bovenste ooglid, laat dit kort drogen.

Gebruik van de kohl als natuurlijk medicijn voor de ogen:

Tip 1: Kohl help om te wimpers te laten groeien en versterkt deze. Smeer kohl met de kohl applicator binnenin je oogleden aan, doe dit op de bovenste en onderste waterlijn en laat het inwerken.  Hoe langer hoe beter. 

Tip 2: Gebruik kohl in het algemeen voor gezonde ogen, het heeft een anti-virus werking. Ook hierbij breng je het met de kohl applicator binnen in de rand van je oogleden aan.

Tip 3: Het reinigt de ogen, door de anti-bacteriële werking zal het je ogen reinigen van bacteriën en vuil.

Het kohl poeder kan in de waterlijn van de ogen aangebracht worden of op het bovenste ooglid. Ook kan het gebruikt worden als donkere oogschaduw, gebruik hier dan niet te veel van om je oogleden mee op te maken, aan een zeer kleine hoeveelheid heb je al genoeg. Doordat het poeder zuinig in gebruik is zul je heel lang met een potje doen. Het poeder blijft ook heel lang houdbaar doordat het enkel natuursteen bevat.

Het aanbrengen van kohl kan op het begin een klein beetje prikken dit komt door het desinfecterende effect die de ithmid kohl heeft. Deze speciale kohl maakt je ogen prachtig op en heeft op hetzelfde moment een gezonde werking op de ogen. Gebruik deze speciale kohl eens een keer voor een donker grijze smokey eyes effect, en verzorg tegelijkertijd je ogen en wimpers hiermee!!

Waar kun je Kohl Ithmid kopen?

Originele Kohl Ithmid Poeder kopen

Op dit moment verzorgen wij de import en productie van de beste kwaliteit natuurlijke Kohl Ithmid Eyeliner poeder naar Nederland en België. Deze kohl wordt op dit moment slechts verkocht via één verkoopkanaal: Hijama.nl. Op Hijama.nl haal je gegarandeerd de beste natuurlijke producten in huis. Let op dat (andere) webshops en verkopers neppe, soms zelfs giftige (!) “kohl” verkopen. Weet dus zeker dat jouw Kohl 100% puur en natuurlijk is.

TIP: Gebruik bij het afrekenen de kortingscode eyeliner. Hiermee bespaar je op de verzendkosten! Klik Hier.

Tot de volgende beauty talks!

error: BESCHERMD TEGEN KOPIËREN - Alle KohlIthmid.nl-content is auteursrechtelijk beschermd. Wij treden actief juridisch op tegen iedere vorm van auteursrechtenschending.